آهنگ جدید احمد سلو به نام «محرم دلم شدی سهم این دلم شدی»

متن آهنگ احمد سلو محرم دلم شدی سهم این دلم شدی

ﺳﻠﺎم ای ﻋﺸﻖ ﭘﺎﻛﻢ ﺑﻪ آن روی ﻣﺎﻫﺖ


آﻣﺪی روﺷﻦ ﺷﺪ اﻳﻦ ﭼﺸﻢ ﻫﺎﻳﻢ از ﻧﮕﺎﻫﺖ


آﻣﺪی ﺟﺎﻧﻢ ﻓﺪاﻳﺖ ای ﺑﻪ ﻗﺮﺑﺎن ﻧﮕﺎﻫﺖ


ﺑﺮدی از ﻳﺎدم ﺗﻮ ﻏﻢ ﻫﺎ ﻧﮕﺎرم


ﻟﺤﻈﻪ ﻫﺎی ﺷﺎدﻣﻰ ﻫﻤﺪﻣﻰ و ﺑﺎزدﻣﻰ


ﺑﻪ ﻛﻨﺞ ﻗﻠﺐ ﻣﻦ ﺧﻮش آﻣﺪی


آرزوی ﻗﻠﺒﻤﻰ ﻫﻢ زﻳﺎد و ﻫﻢ ﻛﻤﻰ


ﺗﻮ ﺣﺎﺻﻞ ﻋﺒﺎدت ﻣﻨﻰ


آﺳﻤﺎن ﻣﻦ ﺷﺪی از ﻧﮕﺎﻫﺖ آﺳﻤﺎن ﺳﺘﺎره ﻣﻴﭽﻜﺪ


ﻧﺎزت اﻳﻦ دﻟﻢ ﭼﻪ ﻋﺎﺷﻘﺎﻧﻪ ﻣﻴﻜﺸﺪ


ﻣﺤﺮم دﻟﻢ ﺷﺪی ﺳﻬﻢ اﻳﻦ دﻟﻢ ﺷﺪی


ﺗﻮ ﻣﺎه ﻣﻦ ﺷﺪی ﻧﺎز ﻣﻦ ﻧﻴﺎز ﻣﻦ زﻳﺒﺎی ﻣﻦ ﺷﺪیMusicdel | موزیکدل

https://musicdel.ir/single-tracks/332682/

آهنگ جدید احمد سلو به نام «محرم دلم شدی سهم این دلم شدی»

متن آهنگ احمد سلو محرم دلم شدی سهم این دلم شدی

ﺳﻠﺎم ای ﻋﺸﻖ ﭘﺎﻛﻢ ﺑﻪ آن روی ﻣﺎﻫﺖ


آﻣﺪی روﺷﻦ ﺷﺪ اﻳﻦ ﭼﺸﻢ ﻫﺎﻳﻢ از ﻧﮕﺎﻫﺖ


آﻣﺪی ﺟﺎﻧﻢ ﻓﺪاﻳﺖ ای ﺑﻪ ﻗﺮﺑﺎن ﻧﮕﺎﻫﺖ


ﺑﺮدی از ﻳﺎدم ﺗﻮ ﻏﻢ ﻫﺎ ﻧﮕﺎرم


ﻟﺤﻈﻪ ﻫﺎی ﺷﺎدﻣﻰ ﻫﻤﺪﻣﻰ و ﺑﺎزدﻣﻰ


ﺑﻪ ﻛﻨﺞ ﻗﻠﺐ ﻣﻦ ﺧﻮش آﻣﺪی


آرزوی ﻗﻠﺒﻤﻰ ﻫﻢ زﻳﺎد و ﻫﻢ ﻛﻤﻰ


ﺗﻮ ﺣﺎﺻﻞ ﻋﺒﺎدت ﻣﻨﻰ


آﺳﻤﺎن ﻣﻦ ﺷﺪی از ﻧﮕﺎﻫﺖ آﺳﻤﺎن ﺳﺘﺎره ﻣﻴﭽﻜﺪ


ﻧﺎزت اﻳﻦ دﻟﻢ ﭼﻪ ﻋﺎﺷﻘﺎﻧﻪ ﻣﻴﻜﺸﺪ


ﻣﺤﺮم دﻟﻢ ﺷﺪی ﺳﻬﻢ اﻳﻦ دﻟﻢ ﺷﺪی


ﺗﻮ ﻣﺎه ﻣﻦ ﺷﺪی ﻧﺎز ﻣﻦ ﻧﻴﺎز ﻣﻦ زﻳﺒﺎی ﻣﻦ ﺷﺪیMusicdel | موزیکدل

https://musicdel.ir/single-tracks/332682/

توصیه‌های مدیریت بحران برای مقابله با گرمازدگی

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران توصیه‌هایی را برای پیشگیری از گرمازدگی ارائه کرده است.


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، پدرام قودجانی رئیس مرکز هماهنگی عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به هشدار نارنجی سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش دما در روزهای آتی و تداوم هوای گرم بر ضرورت آشنایی شهروندان با اقدامات اولیه در خصوص پیشگیری از گرمازدگی تاکید کرد و گفت: این سازمان توصیه‌هایی را برای مقابله با گرمازدگی در قالب کلیپ آموزشی ارائه کرده است.

علائم گرمازدگی خفیف عبارتند از پوست قرمز و مرطوب. تنفس سریع ضعف و تعریق و تهوع و استفراغ، ضعف و رخوت،


علائم گرمازدگی شدید نیز عبارتند از پوست خشک و داغ نبض ضعیف، احتمال رنگ پریدگی، سرگیجه


وقتی هوا گرم است بدن سعی می‌کند خود را خنک کند بنابراین باید در هوای گرم و مرطوب از فعالیت سنگین پرهیز کرد.


افراد دارای مشکلات قلبی بیشتر در معرض گرمازدگی هستند.


فعالیت‌های ورزشی محدود و مصرف نوشیدنی افزایش یابد.


از عینک دودی و کلاه لبه دار استفاده کنید.


کمک‌های اولیه گرمازدگی هم خارج کردن لباس اضافی، استفاده از حوله خنک، بالا بردن پاها بالاتر از سطح قلب، خوابیدن به پشت می‌تواند مؤثر باشد.


اگر علائم گرمازدگی در یک ساعت کاهش پیدا نکرد حتماً با مراکز درمانی و اورژانس تماس بگیرید.


۸۷ درصد مشکلات بینایی قابل مدیریت است/ توجه به نقش اپتومتریست ها

دبیر علمی بیست و ششمین کنگره سراسری اپتومتری ایران، با عنوان این مطلب که حدود ۸۷ درصد مشکلات بینایی مردم با ارائه خدمات مراقبت‌های بینایی قابل مدیریت است، بر اهمیت حرفه اپتومتری تاکید کرد.


به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود صادقی، در آستانه برگزاری بیست و ششمین کنگره سراسری اپتومتری ایران گفت: بیست و ششمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران از ۱۷ تا ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ و با اختصاص ۱۵ امتیاز بازآموزی برای تمامی همکاران اپتومتریست دانش آموخته مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه‌ای و تخصصی در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.


وی با عنوان این مطلب که بینایی جز حواس مهم و حیاتی هر انسان است، افزود: اهمیت برخورداری از نعمت بینایی هرگز در ادوار مختلف زندگی نوع بشر کم نبوده است اما در سال‌های اخیر با توجه به افزایش میزان استفاده از چشم‌ها و همین‌طور نیازمندی‌های بینایی در مشاغلی که مهارت‌های بینایی در آنها نقش اصلی را ایفا می‌کند؛ اهمیت رفع اختلالات بینایی و تشخیص زودهنگام آن به مراتب افزایش پیدا کرده است.


صادقی ادامه داد: امروزه تغییر در سبک زندگی و تحصیل و همچنین گسترش قابل توجه استفاده از ابزارهای دیجیتال توسط افراد باعث شده تا عیب انکساری نزدیک بینی که در گذشته شیوع نسبتاً مشخصی در جامعه داشته است، با یک روند فزاینده؛ چه به لحاظ تعداد افراد درگیر و چه از جهت پیش رونده بودن آن؛ به یک معضل جدی در سطح جهانی تبدیل شود. از سوی دیگر، با اجرای موفق طرح‌هایی مانند طرح پیشگیری از تنبلی چشم و نقش مثال زدنی همکاران اپتومتریست در فرایندهای تشخیص و درمان زودهنگام تنبلی چشم، شاهد کاهش شیوع آمبلیوپی در کشور هستیم.


صادقی از اپتومتری به عنوان علم مراقبت‌های بینایی نام برد و گفت: با توجه به اینکه همه افراد یک جامعه، بر اساس نیازمندی‌های روزمره و فعالیت‌های شغلی خود، نیازمند مراقبت متناسب با شرایط بینایی خود هستند، یادآور شد: خدمات و مشاوره در حوزه علوم بینایی به طور مستقیم توسط همکاران اپتومتریست ارائه می‌شود و با توجه به سرعت روز افزون گسترش دامنه علم در همه علوم از جمله علوم بینایی، به روز بودن و برخوردار بودن از جدیدترین اطلاعات از معتبرترین منابع علمی، لازمه حفظ کیفیت در ارائه این خدمات است و برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی نقش مهمی در رسیدن به این هدف دارد.


وی تاکید کرد: بیست و ششمین کنگره سراسری اپتومتری به همت انجمن علمی اپتومتری ایران و همکاری دپارتمان‌های اپتومتری، چشم پزشکی و فناوری‌های نوین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار می‌شود.


دبیر علمی بیست و ششمین کنگره سراسری انجمن علمی اپتومتری ایران، هدف از برگزاری این کنگره را مطرح شدن مباحث روز اپتومتری و علوم بینایی و آشنایی همکاران سراسر کشور با جدیدترین یافته‌های علمی و پژوهشی و همچنین تعاملات بین رشته‌ای از طریق آشنایی اساتید و همکاران با فعالیت‌های یکدیگر و ایجاد فضای مناسب جهت شکل گیری فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی بین رشته‌ای عنوان کرد.


وی گفت: با توجه به وسعت دانش و حیطه فعالیت رشته اپتومتری، اهداف متعدد و به روز در این کنگره در نظر گرفته شده و عناوین اصلی این کنگره با توجه به نیازهای همکاران در سراسر کشور دارای تنوع کم نظیری است. یکی از مهمترین موارد و محورهای کنگره، بررسی دلایل و روش‌های پیشگیری از نزدیک بینی پیش رونده است که شیوع آن به شدت در دنیا در حال افزایش است و اخیراً به یکی از دغدغه‌های سازمان جهانی بهداشت تبدیل شده است.


صادقی افزود: از دیگر محورهای کنگره بیست و ششم، آشنایی با جدیدترین اطلاعات مرتبط با مشکلات قسمت قدامی و سطح چشم از جمله بیماری قوز قرنیه، معرفی سیستم‌های تصویربرداری و پاراکلینیک مورد استفاده در تشخیص سلامت ساختارهای چشم و تأثیر بیماری‌های مختلف بر سلامت چشم است. همچنین، اطلاعات مفیدی در مباحث تخصصی اپتومتری از جمله لنزهای تماسی و ساخت عینک‌های طبی، متناسب با دانش روز و کاربرد هوش مصنوعی و ابزارهای نوین، در کارگاه‌ها و پنل‌های مرتبط در اختیار همکاران قرار می‌گیرد. نشست تخصصی مرور بیماری‌های شبکیه از جمله محورهای اصلی و مفید این کنگره به شمار می‌روند.


وی گفت: یکی دیگر از محورهای مهم کنگره، معرفی فن آوری های نوین در حوزه علوم بینایی از جمله حوزه نانوتکنولوژی، سیستم‌های جدید دارورسانی به چشم، بازسازی سلول و ژن درمانی است که این مباحث در پنل‌های تخصصی به منظور آشنایی همکاران اپتومتریست ارائه می‌شود.


صادقی افزود: آشنایی با تازه‌ترین رویدادها در حوزه جراحی رفرکتیو و مباحث مرتبط با اقدامات تشخیصی و درمانی در انحرافات چشمی و تنبلی چشم جزو موضوعات و محورهای اصلی است که با حضور اساتید صاحب نظر با همکاران به اشتراک گذاشته خواهد شد. یکی دیگر از رویکردهای جامعه نگر که به آنها پرداخته خواهد شد، مراقبت‌های بینایی در بیمارانی است که به سرطان‌های چشمی و غیر چشمی مبتلا و تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی هستند.


وی گفت: همچنین، در موضوع کمک‌های همکاران اپتومتریست به بیماران کم بینا، در پنل‌های توانبخشی بینایی مباحث مفیدی از جمله معرفی روش‌های استفاده از هوش مصنوعی و برنامه‌های کاربردی برای توانبخشی افراد نیمه بینا را خواهیم داشت.


صارقی افزود: در این کنگره پنل‌های مرتبط با اخلاق پزشکی و روش‌های پژوهش در علوم بینایی و همچنین در مورد به کارگیری نرم افزارهای کاربردی و اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و نحوه استفاده از آنها در مباحث تشخیص و درمان، مباحث مفیدی در اختیار همکاران خواهیم گذاشت.


وی خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری بیست و ششمین کنگره انجمن علمی اپتومتری، شرکت‌هایی که در زمینه تجهیزات و ملزومات مورد استفاده همکاران اپتومتریست فعالیت دارند، آخرین دستاوردهای خود را در نمایشگاه جانبی به نمایش خواهند گذاشت.


در هوای گرم، کمتر چای و قهوه بخورید

نوشیدنی‌های حاوی کافئین به دلیل اینکه دفع آب را از طریق افزایش ادرار زیاد می‌کنند، منجر به افزایش احتمال گرمازدگی می‌شوند؛ بنابراین مصرف این نوشیدنی‌ها را محدود کنید.

گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است و  زمانی رخ می‌دهد که بدن دیگر نمی تواند خود را خنک کند. بدن از کم آبی رنج می‌برد، زیرا نمی تواند گرمای داخلی را به محیط آزاد کند و در نتیجه دمای بدن به بیش از ۴۰ می‌رسد؛ فردی که دچار گرمازدگی می‌شود علائم زیر را دارد:


۱- دمای بدن  بسیار بالا

۲- پوست داغی که عرق نمی‌کند و ممکن است قرمز به نظر برسد (در پوست‌های قهوه‌ای و سیاه دیدن آن سخت‌تر است)


۳- ضربان قلب سریع


۴- تنفس سریع یا تنگی نفس


۵-سردرگمی و عدم هماهنگی


۶-تشنج


۷-از دست دادن هوشیاری


اگرچه هر کسی در هر زمان ممکن است از بیماری‌های مرتبط با گرما رنج ببرد، برخی از افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند که شامل نوزادان و کودکان خردسال، افراد ۶۵ سال یا بیشتر، افرادی که اضافه وزن دارند و افرادی که در حین کار یا ورزش بیش از حد ورزش می‌کنند، افرادی که از نظر جسمی بیمار هستند، به ویژه با بیماری قلبی یا فشار خون بالا، یا داروهای خاصی مانند افسردگی، بی‌خوابی، یا گردش خون ضعیف مصرف می‌کنند.


نوزادان و کودکان که یکی از گروه‌های در معرض خطر جدی گرما زدگی هستند برای جلوگیری از گرمازدگی در این گروه سنی نکاتی باید به یاد داشت که عبارتند از هنگام گرم بودن هوا مراقب باشید که لباس نوزادان را زیاد نکنید، به آنها مایعات اضافی بدهید تا بنوشند، شیر مادر یا شیر خشک بیشتر؛ اگر از شیر گرفته شده‌اند باید آب اضافی مصرف کنند. مادران شیرده در روزهای گرم باید خودشان آب اضافی بنوشند. به فرزندان خود آموزش دهید که در گرما به بدن خود توجه کنند و اگر احساس خوبی ندارند یا نیاز به استراحت دارند به بزرگسالان بگویند. آنها را هیدراته نگه دارید. به کودکان خود یادآوری کنید که به طور منظم و در تمام طول روز آب بنوشند. هنگام بیرون رفتن آب همراه داشته باشید تا همیشه در دسترس باشد. برون‌ده ادرار آنها را کنترل کنید. لباس‌های سبک و روشن بپوشند. کودکان، مانند بزرگسالان، در هوای گرم به لباس‌های سبک نیاز دارند؛ وزن و رنگ سبک. رنگ‌های تیره گرما را از نور خورشید جذب می‌کنند؛ در حالی که رنگ‌های روشن آن را منعکس می‌کنند.


هرگز کودک را بدون مراقبت در ماشین رها نکنید. خودروها هنگام پارک در زیر نور خورشید، حتی زمانی که هوا گرم نیست، به سرعت تا دمای خطرناک گرم می‌شوند. هنگام پارک کردن، صندلی عقب را چک کنید تا مطمئن شوید که همه از ماشین خارج شده‌اند.

خانه خود را خنک نگه دارید. اگر تهویه مطبوع ندارید، پنجره‌ها را برای تهویه باز کنید و یک پنکه راه‌اندازی کنید.


در مجموع در شرایط هوای گرم، برای کمک به جلوگیری از گرمازدگی لازم است اقدامات زیر را انجام دهید؛


۱- نوشیدنی‌های سرد بیشتری بنوشید، به خصوص اگر فعال هستید یا ورزش می‌کنید مهمترین کاری که می‌توانید برای جلوگیری از گرمازدگی انجام دهید، این است که بیشتر از حد معمول آب بنوشید؛ زیرا مایعات خود را از طریق تعریق از دست می‌دهید. زمانی که بیرون از منزل هستید یا ورزش می‌کنید، هر ساعت دو تا چهار فنجان مایعات بنوشید.


اگر طرفدار نوشیدن آب در تمام طول روز نیستید، نوشیدنی‌های دیگری مانند اسموتی‌های میوه، آب سبزیجات، آب لیمو یا لیموترش به شما کمک می‌کنند تا هیدراته بمانید.


۲- سبزیجات آبرسان مصرف کنید.


برای جلوگیری از کم آبی بدن و جلوگیری از گرمازدگی، از میوه‌ها و سبزیجاتی که آبرسان هستند، استفاده کنید. آنها محتوای آب بالایی دارند و حاوی الکترولیت‌های ارزشمندی هستند که به شما کمک می‌کند تعادل مایعات را حفظ کنید، سطح فشار خون را ثابت نگه دارید و به سیگنال‌های عصبی کمک می‌کند. برخی از بهترین غذاهای آبرسان برای غلبه بر علائم گرمازدگی عبارتند از هندوانه، پرتقال، انواع توت ها، خیار، کدو سبز، کاهوی سالادی، کلم بروکلی


۳- از نوشیدنی های قندی، الکل و کافئین خودداری کنید.


جلوگیری از کم آبی بدن با اجتناب از مصرف نوشیدنی های شیرین، الکل و کافئین بسیار مهم است. همه این نوشیدنی‌های باعث افزایش ادرار و از دست دادن الکترولیت می‌شوند. به علاوه، مصرف بیش از حد قند می‌تواند منجر به التهاب شود. این امر علائم گرمازدگی را حتی بدتر می‌کند.


اگرچه نوشیدنی‌های ورزشی برای هیدراته نگه داشتن شما در حین فعالیت بدنی به بازار عرضه می‌شوند، اما بسیاری از این محصولات حاوی مقدار زیادی قند اضافه شده و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند، بنابراین به جای آن از الکترولیت‌های طبیعی که در میوه و سبزیجات وجود دارد، استفاده کنید.


۴- لباس‌های رنگ روشن و گشاد بپوشید.

۵- از ساعت ۱۱ صبح تا ۴بعد از ظهر از آفتاب دوری کنید.


۶- از ورزش شدید در فضای باز در طول روز به ویژه در ساعات مذکور اجتناب کنید.


۷- اگر در روزهای بسیار گرم داخل خانه هستید، پرده‌ها را ببندید، اگر هوا گرم‌تر از خانه‌تان است، پنجره‌ها را ببندید و تجهیزات الکتریکی و چراغ‌هایی که گرم می‌شوند را خاموش کنید.


۸- کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن (مانند دیابت یا مشکلات قلبی) بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.


۹- داروهای خود را بررسی کنید.


برخی از داروها می‌توانند خطر گرمازدگی را افزایش دهند؛ زیرا بر نحوه واکنش بدن به گرما تأثیر می‌گذارند یا تعادل نمک و آب بدن را مختل می‌کنند. داروهایی که ممکن است توانایی شما را برای مقابله با دمای بالا تغییر دهند عبارتند از: آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان پریشی، آنتی هیستامین‌ها، داروهای بیماری قلبی، فشار خون و کلسترول، ملین‌ها، دیورتیک‌ها، داروهای تشنج اگر هر یک از این نوع داروها را مصرف می‌کنید، با پزشک خود در مورد افزایش خطر گرمازدگی صحبت کنید.


بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مطالعات همچنین نشان می دهد که باز کردن پنجره ها و استفاده همزمان از فن ها می‌تواند در برابر گرمازدگی در طول موج گرما محافظت کند. فقط مطمئن شوید که هوای گرم در گردش نیست، که می‌تواند خطرناک باشد.


اگر فردی دچار گرمازدگی است، این چهار مرحله را دنبال کنید:


۱- او را به مکانی خنک منتقل کنید.


۲- تمام لباس‌های غیرضروری مانند ژاکت یا جوراب را درآورید.


۳- از او بخواهید یک نوشیدنی ورزشی یا آبرسانی یا آب خنک بنوشد. کم کم به او مایعات خنک مثل آب همرا ه با کمی لیموترش خاکشیر یا تخم شربتی بدهید.


۴- پوست او را خنک کنید؛ او را با آب خنک اسپری کنید و باد بزنید. بسته‌های سرد که در پارچه پیچیده شده و زیر بغل یا روی گردن گذاشته شود نیز خوب است.


با مجموعه این اقدامات فرد گرمازده باید طی ۳۰ دقیقه شرایط و احساس بهتری داشته باشد.